fbpx

Túlsúly és anyagcsere

Túlsúly és anyagcsere

Legkésőbb 40 éves korára a legtöbb nő megtanulja elfogadni és szeretni a saját testét. Ekkor azonban váratlanul változásokat észlel. A megszokott kalóriabevitel és életvitel mellett a tükörben is szemmel látható változásokon megy át a test: a has már nem olyan lapos, a csípő szélesebb lett és a ruhák sem passzolnak annyira mint eddig.
A súlygyarapodás a 40-es életévekben zajló hormonális változások gyakori tünete. A változások következményeként lassul az anyagcsere, csökken az izomtömeg és a test több zsírt raktároz el, különösen deréktájékon. Bár a deréktáji hízás jelensége meglehetősen gyakori, semmiképpen sem elkerülhetetlen. Tudatos étkezéssel és rendszeres fizikai aktivitással elkerülhető tényleges elhízás és javítható a kondíció. Mivel a súlygyarapodásnak több káros egészségügyi következménye is van, a változókorban történő életmódváltás nem csak a klimax időszakát könnyíti meg, hanem hosszú távon hozzájárul a szervezet egészségéhez.

A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a az ösztrogén receptorokhoz történő kötődéssel az egyensúlyi állapot felé közelíti a hormonrendszert, csökkentve ezzel az anyagcserére gyakorolt hatást.

<< További tünetek