fbpx

Ízületi fájdalom

Ízületi fájdalom

A térde megreccsen ha lehajol? A medencéjébe belenyilall a fájdalom amikor kiegyenesedik és elindul valahova? Az ízületi fájdalom a változókor jellemző tünete.

A női szervezetben zajló hormonális változások hatással vannak az ízületekre, mivel az ösztrogén szerepet játszik a testfolyadékokhoz kapcsolódó szabályozó tevékenységben. Az ösztrogén szintjének csökkenésével együtt csökken a szervezet folyadékmegtartó képessége. Az inak és ízületek dehidratációja duzzadást, gyulladást és ehhez kapcsolódó ízületi fájdalmat okozhat. Az ösztrogén alacsony szintje hozzájárulhat a túlsúly (link a Túlsúly tünethez) kialakulásához is, ami további terhet ró az ízületekre.

Az ízületi fájdalom leggyakrabban akkor jelentkezik, ha hosszan tartó relatív mozdulatlanság (pl.éjszakai alvás vagy irodai munka) után a test mozgásba lendül. A leginkább érintett területek a térd és a medence, de gyakori a nyakban, a hátban, a könyökben és az ujjakban fellépő fájdalom is.
Az ízületi fájdalom nem csak önmagában kellemetlen, az emiatt esetenként fellépő abnormális testtartást kompenzáló izmok fájdalmához és rossz testtartáshoz is vezethet. Ez a hatás még tovább is gyűrűzhet, a vállakban fellépő izomgörcsök például fejfájást okozhatnak. A fájdalmak miatt vagy egyéb okból fellépő stressz tovább rontja a helyzetet: a stressz miatt felszabaduló kortizon hormon tovább erősíti a gyulladást.

Az ízületek egészségét jól szolgálják a relaxációs vagy lazító gyakorlatok, a megfelelő mértékű és intenzitású testedzés, valamint a kiegyensúlyozott étrend.
A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a az ösztrogén receptorokhoz történő kötődéssel az egyensúlyi állapot felé közelíti a hormonrendszert, csökkentve ezzel az testfolyadékok megfelelő szabályozásához. Ezen túlmenően a Femarelle Unstoppable D-vitamint tartalmaz , mely hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához.

<< További tünetek