fbpx

Hüvelyszárazság

Hüvelyszárazság

Az 50 és 60 év közötti nők mintegy negyven százaléka szenved enyhébb vagy súlyosabb mértékű hüvelyszárazságtól. Sajnos ilyen mértékű gyakoriság ellenére is nagyon kevés szó esik a hüvelyszárazságról, a nők többsége még orvosával vagy közeli ismerőseivel szemben is szégyelli ezt az állapotot és nem vagy csak nagyon nehezen hajlandó róla beszélni.

A hüvelyszárazság kiváltó oka az ösztrogénszint csökkenése a szervezetben. Ennek következtében csökken a hüvelyváladék mennyisége, a hüvelyfal elvékonyodik és a hüvely kémhatása kevésbé savassá válik – jobban kitéve ezzel a hüvelyt a gyulladásoknak és fertőzéseknek. A közvetlen egészségügyi hatásokon túl – húgyúti fertőzések, hüvelyi fertőzések és sérülések nagyobb valószínűsége -, a hüvelyszárazság jelentősen ronthatja az általános életminőséget is. A szárazság gyakran viszketéssel, esetenként fájdalommal és égető érzéssel jár együtt, főleg a szexuális együttlétek alkalmával. A közösülés közben érzett fájdalom a libidó és ezzel együtt az önbizalom csökkenéséhez vezethet.

A hüvelyszárazsággal nem kell együtt élnie. Léteznek olyan terápiák amelyekkel visszanyerhető az életminőség és a nemi élet öröme.
A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a aktiváló hatást gyakorol a hüvelyfal sejtjeiben található ösztrogénreceptorokra, serkentve ezzel a sejtek működését.

<< További tünetek Kapcsolódó tanulmány letöltés