fbpx

Hangulatingadozások

Hangulatingadozások

Ha a hangulata gyakran látszólag minden ok nélkül megváltozik vagy aránytalan érzelmi reakciókat produkál ártatlan eseményekhez kapcsolódóan, akkor ennek jó eséllyel köze van a szervezetében zajló hormonális változásoknak.

A negyvenes évek körül kezdődő ösztrogénszint csökkenés együtt jár a szerotonin (amit a köznyelv gyakran “boldogsághormon”-nak nevez) csökkenésével. Ez a hormon fontos szerepet játszik az érzelmek szabályozásában. Ha pedig az érzelmeinket szabályozó hormonok nincsenek egyensúlyban, akkor mi sem leszünk abban.

Ha Ön is tapasztal hangulatingadozásokat, ezzel nincs egyedül. A 45-55 év közötti nőknek több mint fele szenved ettől a jelenségtől. Leggyakoribb kifejeződései a szomorúság, a depresszió, a motiváció hiánya, az agresszivitás, az idegesség, a szorongás, a stressz vagy a melankólia. A hangulatingadozások hasonlóak lehetnek a premenstruális szindróma során tapasztaltakhoz, azzal a különbséggel, hogy itt már nincsenek összefüggésben a menstruációs ciklussal.

Mivel minden nő a maga módján éli meg és reagál a stressz, az érzelmek és a környezet okozta hatásokra, a hangulatingadozások érzékelése is nagy különbséget mutathat. A tünetek kiváltó okának ismerete már önmagában segíthet a jelenség kezelésében.

A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a az ösztrogén receptorokhoz történő kötődéssel az egyensúlyi állapot felé közelíti a hormonrendszert, csökkentve ezzel a hangulatingadozások gyakoriságát és mértékét. A Femarelle B6-vitamin tartalma pedig hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

<< További tünetek Kapcsolódó tanulmány letöltése