fbpx

Haj ritkulása és szárazsága

Haj ritkulása és szárazsága

A menopauza majdnem minden nőnél hatással van a hajra. Bár a változókor átlagosan az 50. életév körül kezdődik, a haj állapotának változása már évekkel korábban elkezdődik. 40 év felett senkinek sincs olyan sűrű haja mint a 20-as éveikben, de a ritkulás folyamata a menopauza előtt és alatt felgyorsul. Mivel ez a változás fokozatosan megy végbe ezért gyakran nem könnyű felismerni.

A haj ritkulásának legfontosabb kiváltó oka az ösztrogénszint csökkenése. Az ösztrogén hiánya lerövidíti a haj természetes növekedési életciklusát ezért a hajszálak egyrészt nem érik el a korábban megszokott vastagságukat másrészt hamarabb elhalnak és kihullanak. A hormonális egyensúly megváltozása – amely már a negyvenes életévek elején bekövetkezhet – a ritkulás mellett szárazabbá is teszi a hajat és hozzájárul a rugalmasságának csökkenéséhez.

A haj ritkulása miatt fellépő esztétikai változásnak gyakran pszichológiai következményei is vannak, az önbizalom és az önértékelés csökkenéséhez, súlyosabb esetben akár depresszióhoz és szorongáshoz is vezethet. Ezért is különösen fontos a probléma azonosítása és kezelése.

A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a aktiváló hatást gyakorol a szőrtüszők sejtjeiben található ösztrogénreceptorokra, serkentve ezzel a hajszálak növekedését és vastagodását. A Femarelle biotin tartalma pedig hozzájárul a haj egészséges állapotának fenntartásához.

<< További tünetek