fbpx

Éjszakai izzadás

Éjszakai izzadás

Ha éjszaka közepén arra ébred, hogy az ágynemű nedves az izzadságtól és érezhetően gyorsabban ver a szíve, akkor nagy valószínűséggel a változókor egyik kellemetlen tünetét tapasztalja: az éjszakai izzadást. De valójában mi történik ilyenkor a szervezetben és mit tehet ennek elkerülése érdekében?

Az éjszakai izzadás valójában a hőhullámok megjelenése alvás közben. Az ösztrogén szintjének csökkenése következtében előfordul, hogy a test belső termosztátja – tévesen – túlmelegedést érzékel. Az adott válaszreakció egyrészt az erek kitágulása, másrészt az izzadságmirigyek aktivizálása a test szükségesnek vélt lehűtése érdekében. Az eredmény a pulzus megemelkedése, a hirtelen leizzadás és az ébredéssel járó rossz érzés, akár szorongás.

Az éjszakai izzadás nem pusztán egy zavaró tényező, a gyakori ébredés hatással van az alvás minőségére, a napközbeni fáradtságra, a hangulatra és még a súlygyarapodáshoz is hozzájárulhat. Ezért is nagyon fontos a jelenség azonosítása és kezelése.

A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a az ösztrogén receptorokhoz történő kötődéssel az egyensúlyi állapot felé közelíti a hormonrendszert, csökkentve ezzel az éjszakai izzadások gyakoriságát és intenzitását.

<< További tünetek