fbpx

Alvászavarok

Alvászavarok

Ha éjszaka gyakran felébred és utána nehezen alszik vissza és előre fél, hogy ettől másnap végig fáradt lesz, ezzel az érzéssel egyáltalán nincs egyedül. A munkahelyi megfelelés, a végeláthatatlan otthoni teendők, valamint a felgyorsult modern életmód szorításában az emberek többsége nem alszik eleget. Ha azonban Ön a negyvenes vagy ötvenes éveiben járó nő, akkor a kialvatlanság fő oka nagy valószínűséggel nem a terhelés és a stressz.

Az alvásproblémák a változókor környékén leginkább hormonális eredetűek, az ösztrogén ugyanis hatással van az alvási ciklusra. Az alvás minőségére gyakorolt közvetlen hatáson túl az ösztrogén szintjének csökkenése befolyásol egy sor olyan érzelmi jelenséget – mint a hangulatváltozás, a depresszió és a külső elvárásokhoz kapcsolódó megfelelési kényszer – amelyek szintén sok szállal kötődnek a kialvatlansághoz. Ez a kapcsolat ráadásul kétirányú, a kialvatlanság tovább súlyosbíthatja hangulatingadozásokat és a depressziót, valamint csökkentheti a szervezet stressztűrő képességét. Mindezek miatt nagyon fontos, hogy felismerje és azonosítsa ezeket a menopauzához szorosan köthető alvászavarokat.

A Femarelle hatás. A Femarelle-ben található DT56a az ösztrogén receptorokhoz történő kötődéssel az egyensúlyi állapot felé közelíti a hormonrendszert, csökkentve ezzel az alvászavarokat. A Femarelle B2-vitamin tartalma hozzájárul az alvászavarokhoz kapcsolódó fáradtság és a kifáradás érzésének csökkentéséhez.

<< További tünetek Kapcsolódó tanulmány letöltése